Eduard Pistol, secretarul primariei acuzat de o angajata

0
2291

Eduard Pistol, secretarul general al Primariei Buzau este acuzat de catre o angajata a municipalitatii de hartuire sexuala. Functionarul public din cadrul Biroului Indrumare si Control a lansat acuzatii grave la adresa secretarului general, acuzandu-l totodata pe primarul Toma ca stia despre comportamentul acestuia dar nu a luat masuri.
Mihaela Preotu, functionar public in cadrul Primariei Buzau a facut acuzatii grave la adresa secretarului general al Primariei Buzau acuzandu l de hartuire sexuala. Prin intermediul unui videoclip postat de site ul Stiri din surse Buzau, angajata municipalitatii dezvaluie ca Eduard Pistol face obiectul unui dosar penal.
Contactat telefonic, Eduard Pistol, secretarul Primariei Buzau, nu a dorit sa faca niciun comentariu inchizand apelul telefonic in momentul in care i s a precizat ca este sunat de catre un jurnalist.
Pe de alta parte primarul Constantin Toma, acuzat ca ar fi stiut de comportamentul secretarului general, a declarat succint ca este o inscenare.
Irinel Cirstea a declarat ca nu cunoaste detalii vizavi de aspectele sesizate de catre angajata municipalitatii, stie ca exista anumite presiuni in cadrul biroului in care aceasta functioneaza iar daca se adeveresc acuzatiile atunci impotriva lui Eduard Pistol ar trebui luate masuri.
Fostul viceprimar al municipiului Buzau, Andrei Neder a declarat ca reprezentantii primariei ar trebui sa ia masuri administrative in prima faza impotriva lui Eduard Pistol dar sa tina cont de faptul ca pana la un verdict al instantei se bucura de prezumtia de nevinovatie.
Fostul presedinte al Tribunalului Buzau Constantin Florescu, membru in cadrul Consiliului Local Buzau a declarat ca daca se adevereste cele sesizate atunci fapta este de o gravitate mare.
Pe de alta parte, prefectul judetului Buzau, Daniel Ticlea a transmis ca a citit articolul din presa si va solicita detalii organelor abilitate inainte de a emite o opinie.
Eduard Pistol a fost numit in functia de secretar general al primariei in doua randuri, respectiv in anul 2017 si ulterior in 2020, fost jurist in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Buzau. Pana la acest moment Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau nu a transmis un punct de vedere fata de cele sesizate.

REPORTER FLORIN ZAFIU
IMAGINE ADRIAN METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ