Împotrivire la introducerea educației sexuale ca materie obligatorie în școli, în cadrul orelor de educație pentru sănătate. Asociația Părinți pentru ora de religie, Fundația Sf. Sava și Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-au declarat împootriva utilității unei astfel de ore la școală. Reprezentanții celor trei entități s-au întîlnit pentru a stabili pașii de urmat în demersul de a interzice apariția în programă a materiei educația sexuală.
Dacă pentru ONG-uri, politicieni și autorități educația sexuală este un subiect delicat, părerile părinților sunt clare, dar împărțite.
Psihologii sunt de părere că introducerea educației în școală ca materie obligatorie reprezintă un beneficiu pentru dezvoltarea copiilor. Cu mențiunea că noțiunile ar trebui introduse de personal specializat într-un context specific vârstei.
În rest, elevii vor beneficia din partea specialiștilor de o serie de sfaturi folositoare.
La solicitarea Ministerului Sanatatii la scolile din România s-a introdus ca matere opționeală educatia pentru sanatate. ca materie optionala. Însă doar 2000 dintr-un total de 19.000 de directori de școli din România le-au propus parintilor sa isi lase copiii sa participe la orele optionale de „educatie pentru sanatate”. Prea putini au acceptat insa, de teama ori de rusine. In tot acest timp, Romania este fruntasa in topul rusinii, cu minore transformate in mame. In ultimii sase ani, peste 50.000 de fete au lasat papusile ca sa ingrijeasca bebelusi. Consiliul Tinerilor din Romania are de gand sa dea in judecata Ministerul Educatiei pentru ca nu a introdus de la bun inceput materia drept obligatorie.
Florin Zafiu;
Fals! TV Buzau, instigați pe baza de informații false:
1. Responsabili de la APOR, Fundația Sfântul Sava și Arhiepiscopie nu s-au întâlnit înoată pentru a discuta despre acest subiect;
2. Niciuna din cele trei instituții nu pot interzice vreo disciplina scolara, așa cum tendențios susține TV Buzau;
3. Numarul de 50000 de mame minore care ar exista în România este ‘rotunjit’ nerușinat de ong-iștii pro avort;
4. Părinții despre care vorbiți sunt cei din Asociația Părinți pentru Ora de Religie sau cei de pe strada? Ca va cam contraziceti – nu ca m-as mira;
5. Consultați și pedagogi, nu numai ‘pshologi’! Și în general, specialiști, ar fi bine!