EDUCAȚIE ECOLOGICĂ ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE

0
33

Firma de salubrizare a orașului a dat startul proiectului de educație ecologică a copiilor din grădinițe, și a elevilor. Reprezentanții societății își îndreaptă atenția către tânăra generație, pe care speră să o pregătească pentru a arăta respect față de mediul înconjurător. Proiectul demarat în unitățile de învățământ se va desfășura sub sloganul “Aplicăm ce învățăm! În sacul galben colectăm!”
Firma de salubrizare a municipiului Buzău a dat startul proiectului de educație ecologică a școlarilor și preșcolarilor. Acesta se desfășoară sub sloganul “Aplicăm ce învățăm! În sacul galben colectăm!”, iar RER SUD își îndreaptă atenția către tânăra generație, în speranța că în acest fel se va face un pas înainte către o societate mai civilizată, decât cea în care trăim. Obiectivele acordului de parteneriat încheiat cu școlile și grădinițele din municipiu sunt creșterea gradului de implicare a elevilor în activitățile de colectare selectivă dedicate deșeurilor reciclabile, dar și diminuarea cantităților de deșeuri menajere generate de unitățile de învățământ. Acțiunile de informare și de promovare din cadrul proiectului se vor desfășura în incinta tuturor școlilor înscrise în proiect. Acțiunile de colectare selectivă se vor desfășura atât în interiorul școlii, cât și în afara ei, prin folosirea sacului galben. În acest an, vor participa, alături de școlile implicate în proiect anul trecut, şi Liceul Alexandru Marghiloman, Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil și Liceul Tehnologic Henri Coandă. Proiectul de colectare selectivă a mobilizat în acțiunile pe care le desfășoară în anul școlar 2018-2019, un număr de peste12.000 de elevi.
Colectarea deșeurilor reciclabile depozitate în sacii galbeni se va face săptămânal. Zilele în care se va realiza colectarea vor fi menționate pentru fiecare școală participantă în protocolul de colaborare, în funcție de programul acestora. Cantitatea minimă colectată și predată lunar de fiecare școală pentru acordarea premiilor trebuie să fie de 1.200 kg de deșeu amestecat, adică hârtie, carton, folie de plastic, pet-uri, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak. Cantitatea minimă strânsă de fiecare școală trebuie să fie respectată în cel puțin 5 luni din cele 8 în care se desfășoară activitatea pentru acordarea premiilor pentru fiecare școală. Colectarea se va face săptămânal, iar în fiecare săptămână, un elev trebuie să aducă un kilogram de deșeuri reciclabile. Centralizarea datelor se va face în ultima săptămână din luna mai 2019. Acordarea premiilor se va face pe 1 iunie, iar premiile I, II si III se vor acorda pe fiecare școală.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ