ELEVI DE LA ȘCOALA 11, LA SPITAL! SUSPICIUNI DE TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ

0
61

Suspiciunea a apărut în această dimineață când din clasa zero de la step by step au lipsit 12 elevi din totalul 39. Cadrele didactice au fost anunțate de către părinți că cei mici se simt rău și acuză vărsături și dureri abdominale. Doi dintre copii au ajuns la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean, iar unul a primit tratament de la medicul de familie.
După prezentarea copiilor la spital, medicii au sesizat Direcția de Sănătate Publică. Inspectorii au mers astăzi în control la Școala 11 și au prelevat probe alimentare pentru a determina dacă sursa îmbolnăvirii elevilor o reprezintă alimentele oferite în sistem de catering la programul step by step.
Medicii de la DSP nu exclud varianta ca îmbolnăvirea copiilor să fi fost cauzată de rotavirus. Acesta a produs un val de internări spitalicești în ultima perioadă.
Rezultatele probelor alimentare vor sosi peste șapte zile, perioadă în care copiii vor primi în continuare mâncare de la firma de catering care asigură acest serviciu la Școala 11.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ