Elevi pregătiți pentru viitor

0
236

Liceul Tehnologic a găsit cheia pentru reducerea abandonului școlar
Liceul Tehnologic Vernești a găsit soluția pentru reducerea abandonului școlar și plasarea elevilor pe piața muncii, după finalizarea cursurilor de învățământ. Prin intermediul unor proiecte europene, atât elevii cât și cadrele didactice au parcurs stagii de pregătire care să le permită atât o bună comunicare cât și însușirea unor noțiuni necesare ocupării unui loc de muncă. 8 cadre didactice din cadrul liceului au participat la proiectul “Mecanici pentru secolul XXI”, prin care au efectuat o vizită de lucru într-o școală tehnică din Grecia. Aici au fost familiarizați cu noi abordări și idei în ceea ce privește îmbunătățirea orelor de practică. În același timp au aflat cum sistemul de învățământ grecesc se află în strânsă legătură cu angajatorii.
Mai multe liceele cu profil tehnologic din județul Buzău au parcurs proiecte similare.
În completare, pregătirea cadrelor didactice se află în strânsă legătură cu pregtirea elevilor. Prin intermediul programelor Erasmus, tineri din cadrul liceului au parcurs stagii de pregătire în service-uri auto din Spania prin care au dobândit calificări de mecanici auto, având posibilitatea astfel să lucreze la cele mai înalte standarde europene.
În Liceul Tehnologic Vernești învață 320 de elevi, majoritatea provenind din localități rurale. Proiectele desfășurate de instituția de învățământ au ca obiect principal calificarea tinerilor și reducerea abandonului școlar, un fenomen din ce în ce mai îngrijorător.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ