Elevii au început cursurile cu triaj epidemiologic

0
8

Cum s-a desfășurat prima zi de școală după vacanță
A sunat clopoțelul…Porțile unităților de învățământ din județul Buzău au fost redeschise după vacanța de iarnă. Atmosfera însă a fost una …de pandemie. În contextul valului de îmbolnăviri cu gripe și viroze respiratorii, Ministerului Educației a dispus la nivelul tuturor școlilor ca la începutul orelor de curs cadrele didactice și medicii din școli să realizeze un triaj epidemiologic. La Școala nr.11 din municipiul Buzău elevii au fost văzuți de un cadru medical înainte de ca orele să înceapă. Cei mici au fost învățați cum să se dezinfecteze pe mâini.
Elevii au primit sfaturi prețioase prin intermediul cărora să se protejeze de afecțiunile de sezon și în același timp să îi ferească și pe cei din jur de îmbolnăviri.
După ce au trecut prin triajul epidemiologic, cei mici au primit geluri dezinfectante iar cadrele didactice le-au recomandat ca înainte de a pleca la școală să se asigure că nu au simptome specifice de răceală.
Potrivit recomandărilor Direcției de Sănătate Publică și a celor aprobate de Minsietrul Educației în această perioadă, reprezentantii școlilor vor trebui să înștiințeze părinții și elevii despre simptomele specifice afecțiunilor respiratorii de sezon iar la începutul primei ore de curs sa fie realizat un triaj epidemiologic. Totodată, responsabilii scolari se vor îngriji de asigurarea materialelor sanitare necesare pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor. Mai mult decât atât, sălile de clasa vor trebui sa fie aerisite. Cu titlu de recomandare, elevii și profesorii pot purta măști de protecție iar părinții sunt sfătuiți sa consulte medicul de familie în situația în care copiii prezintă simptome specifice afecțiunilor respiratorii.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ