Elevii buzoieni “în doliu”

0
99

Inechități ale Ministerului Educației semnalate de școlari
Elevii buzoieni se alătură unui protest inedit ca urmare a modificărilor pe care Ministerul Educației le-a făcut în ceea ce privește acordarea burselor. Consiliul Național al Elevilor recomandă ca la orele de curs, elevii să se îmbrace în negru pentru a atrage atenția asupra inechităților din domeniul Învățământului.
Consiliul Județean al Elevilor Buzău se alătură unui demers național care are drept scop modificarea legislației privind acordarea burselor școlare, după ce Ministerul Educației a decis ridicarea mediei de la care un elev poate beneficia de sprijinul financiar. Pragul a fost urcat la 8,50 la 9,50, medie pe care consiliul o consideră inechitabilă. Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Buzău au precizat că se așteaptă ca ministerul să revină asupra deciziei.
În semn de protest, în perioada 12-15 ianuarie, elevii sunt sfătuiți să vină la școală îmbrăcați în negru.
“Protestează și tu alături de noi – poartă negru în ultima săptămână de școală a acestui semestru și postează fotografiile pe rețelele de socializare!”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ