Elevii din Râmnic merg la școală cu hârtia igienică de acasă

0
7

Scandal în Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat
Scandal în Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat în timpul discuțiilor legate de buget. Un ales local a atras atenția că școlile suferă de subfinanțare iar elevii sunt nevoiți să își ia de acasă hârtie igienică, săpun și coli atunci când se duc la cursuri. Primarul municipiului a reacționat subliniind că instituțiile de învățământ au primit bani, dar nu se cunoaște din ce motiv au apărut aceste deficiențe.
MARIUS CERNEA FACEBOOK
“Hai, să vă enervez! Cea mai mare școală din oraș (aprox. 1000 de elevi) primește de la bugetul local pentru cheltuieli de funcționare generoasa sumă de… de… 1000 lei. Prin regula de trei băbește rezultă cu aproximație 1 leu/elev/an. Facem o comparație? Hai să facem. Anul trecut, fotbaliștii cu contract de la Olimpia Râmnicu Sărat au primit 17961 lei/fotbalist/an”, a scris pe Facebook, Marius Cernea, consilier local al municipiului Râmnicu-Sărat. Luarea de poziție a fost taxată de primarul orașului care i-a transmis în ședința CLM că nu știe cum să interpreteze cifrele dintr-un buget.
Reacția a fost pe măsură. Consilierul local a precizat că școlile din Râmnicu-Sărat sunt subfinanțate iar elevii merg la clasă cu hârtia igienică și săpunul de acasă.
Scandalul a continuat. Edilul municipiului a atras ateniția că școlile au fost finanțate dar nu au fost făcute cheltuielile necesare pentru o bună funcționare.
Discuțiile au avut loc în plenul ședinței Consiliului Local Municipal Râmnicu-SĂrat cu ocazia aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ