Elevii fac cale întoarsă de la școală

0
8

2022 nu face rabat de la scenariul online
Ministerul Educației a anunțat noi prevederi privind desfășurarea cursurilor din unitățile de învățământ, pe perioada pandemiei. Elevii ar putea să se întoarcă în fața monitoarelor lăsând din nou clasele goale. La acest moment, în județul Buzău doar o singură școală a trecut în scenariul online dar calculele ar putea da peste cap situația la nivel de județ.
Uite școala, nu e școala. Cam așa am putea rezuma activitatea elevilor și a cadrelor didactice în raport cu unitățile de învățământ. Ministerul Educației a făcut noi precizări privind desfășurarea cursurilor în următoarea perioadă. Practic, în situația în care mai puțin de 60 la sută din angajații unei școli sau grădinițe sunt vaccinați iar rata de infectare în localitate este peste 3 la mie, atunci elevii sunt trimiși acasă pentru a învăța din fața calculatoarelor. În scenariul online, la Buzău a trecut o singură unitate de învățământ.
Situația s-ar putea schimba dramatic dacă la nivelul județului, în mai multe localități rata de infectare va crește.
Conducerea inspectoratului a anunțat că va monitoriza situația iar în cazul unor schimbări legate de rata de incidență vor fi date publicității noi date privind modul în care se vor desfășura cursurile în școlile din județ.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ