ELEVII ÎNCEP ȘCOALA ÎN CLASE

0
3075

De luni, 8 februarie, preșcolarii, școlarii, și cei din învăţământul profesional și liceal, încep cursurile celui de-al II-lea semestru. Autoritățile susţin că, aproape toate instituțiile școlare din judeţul Buzău sunt pregătite să primească elevii în clasă. La cea mai mare instituție de învăţământ din municipiu, Școala nr. 11, cei aproape 2000 de elevi se pot întoarce la cursuri în siguranță.
După ce au stat acasă aproape trei luni, și au studiat on-line, elevii încep cursurile în clase. La nivelul județului Buzău majoritatea școlilor sunt pregătite pentru a primi elevii în clase. În localităţile în care sunt puţine cazuri de Covid, adică se încadrează în scenariul verde, toţi copiii merg fizic la şcoală, la grădiniţă, ciclu primar, gimnaziul şi liceal. În funcție de situația epidemiologică, se vor hotărî și scenariile în care vor învăța elevii buzoieni.
Potrivit raportării la rata de incidență de luni 1 februarie, șase localități se încadrează în scenariul galben: Amaru, Brăiești, Buda, Cilibia, Pogoanele și Valea Salciei.
Potrivit inspectorului general, școlile sunt pregătite din punct de vedere sanitar .
Şi la școala cu cei mai mulți școlari din municipiu, Școala Nr. 11, pregătirile pentru primirea elevilor în clase , în cel de-al doilea sementru sunt pe ultima sută de metri.
Deși încă se execută lucrările incluse în Proiectul de Reabilitare Energetică, implementate de Primărie, atât în interiorul clădirilor, cât și în exterior, până luni totul va fi pregătit pentru primirea elevilor în siguranță în clase.
De asemenea, conducerea Primăriei dă asigurări că elevii vor avea căldură în sălile de clasă.
Așadar , de luni clopoțelul va suna pentruaproape toţi elevii din şcolile din judeţ.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ