Elevii invitați la învățământul dual

0
2

Meritas, primul centru de excelență în pregătire profesională
Elevii buzoieni au șansa de a învăța o meserie pe care apoi să o practice pe piața muncii din România. Administrația locală a pus pe picioare, alături de mediul de afaceri și sistemul de educație, învățământul dual, prin intermediul căruia toți cei care vor să se pregătească profesional o pot face prin intermediul celor mai noi tehnologii și personal didactic de specialitate.
Mediul de afaceri și-a dat mâna cu administrația locală pentru a pune pe picioare unul dintre cele mai ambițioase proiecte. Realizarea Centrului de excelență MERITAS în învățământul dual ce va determina tinerii să învețe meserii pe care să le practice acasă, fără a mai fi nevoiți să caute de lucru peste hotare. Primăria Municipiului Buzău a semnat contractele privind învățământul dual cu societăți importante ce vor instrui elevii în domenii diverse și căutate pe piața muncii. Totul se va desfășura la Liceul Tehnologic “Dimitrie Filipescu” din orașul Buzău.
Conducerea administrației locale apreciază că doar prin calificarea tinerilor și oferirea unor locuri de muncă în Buzău, mediul de afaceri și orașul se pot dezvolta.
Elevii vor învăța să practice meserii la companii de top din municipiul Buzău.
Feedback-ul elevilor este pe măsură.
Elevii vor beneficia de facilități și sume de bani pe parcursul anilor de învățământ iar la finalul studiilor vor obține diplome de calificare în meserii pe care le vor putea desfășura atât în România cât și în străinătate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ