ELICOPTER SMURD, LA CENTRUL SCHENGEN

0
722

Desant în curtea Centrului de Pregătire Schengen. Un elicopter SMURD, aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului de Interne a aterizat în curtea instituţiei, după ce un salvator a coborât în rapel, din aparaul de zbor. A fost o demonstraţie pe care angajaţii Ministerului de Interne au realizat-o pentru câteva zeci de elevi de liceu.
Un elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului de Interne a aterizat astăzi la Buzău, însă nu pentru o urgenţă medicală, ci pentru o demonstraţie. Aparatul de zbor şi-a făcut apariţia la Centrul de Pregătire Schengen, unde era aşteptat de o mulţime de elevi de liceu, invitaţi la o acţiune de orientare şi consiliere profesională. Înainte de aterizarea pe platoul din curtea instituţiei, din elicopter a coborât, în rapel, un membru al echipajului de salvare. Piloţii le-au oferit tinerilor explicaţii cu privire la misiunile pe care le execută cu elicopterul, în situaţii dificile.
Scopul vizitei la Buzău al aviatorilor din Ministerul de Interne este acela de a promova profesia militară în cadrul acestei structuri, printre liceenii buzoieni. Au răspuns invitaţiei elevi ai liceelor B.P. Hasdeu, Mihai Eminescu, D. Filipescu şi liceul Alexandru Vlahuţă din Râmnicu Sărat.
Centrul de Pregătire Schengen a organizat, în premieră o astfel activitate destinată tinerilor.
Tinerii liceeni, pentru care a fost pregătită întreaga operaţiune, s-au declarat foarte încântaţi. La fel de bine a fost primită iniţiativa, şi de profesori.
Acţiunea de joi de la Centrul Schengen este una de deschidere a unităţilor Ministerului de Interne către elevii din învăţământul liceal care se pregătesc să urmeze o carieră în cadrul structurilor ministerului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ