EMISE PE BANDĂ RULANTĂ

0
113

Eliberarea titlurilor de proprietate la nivelul județului nostru a devenit o prioritate pentru Prefectura Buzău. Instituția trebuie să pună în aplicare în regim de urgență, sute de sentințe judecătorești definitive pe fond funciar, pentru a se evita blocarea conturilor Casei Albe și implicit ale prefectului. Înainte de a porni acest demers, la scurt timp de la investire, Prefectul Buzăului, Carmen Ichim a făcut o inventariere a dosarelor aflate pe rolul instanțelor judecătorești.

Până la jumătatea lunii septembrie, Instituția Prefectului Judetului Buzau a eliberat titluri de proprietate pe bandă rulantă, atât la nivelul județului cât și la nivelul municipiului Buzău, mai ales că, în unele dosare există deja menționate sume imense, ca penalități de întârziere.

Juriștii instituției muncesc la foc continuu pentru a emite aceste titluri de proprietate, mai ales dacă se ține cont de faptul că, până la jumătate lunii septembrie, pe numele prefectului existau penalizari pe zi, de peste 100.000 de lei.

Problemele privind Comisia de Fond Funciar au fost în permanență. Dovadă numeroasele dosare prin care Prefectura Buzau figureaza ca reclamant în instanțele judecătorești. Tocmai pentru a se rezolva această situație, conducerea Prefecturii Buzău poartă în permanență întâlniri cu primarii din județ.

Dosarele care au ajuns să pună presiune pe Instituția Prefectului și, implicit, pe conducătorii acesteia sunt dosare a căror judecată a început în anii 2011-2012 și care ajung acum la final. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ