Emoţii, în prima zi de şcoală

0
62

Zi plină de emoţii pentru mii de copii şi părinţi. Vacanţa de vară s-a încheiat, iar şcolile şi-au redeschis porţile pentru un nou an de învăţământ. Momentul a fost marcat, aşa cum se cuvine, cu festivităţi, organizate în fiecare unitate şcolară.
După aproape trei luni de vacanţă, copiii au revenit luni, la şcoală. Începerea noului an şcolar a fost un moment încărcat de emoţii pentru elevii din cele aproximativ 500 de şcoli din judeţul Buzău. Prima zi de școală a fost una cu adevărat specială, pentru cei aflați la început de drum, pentru bobocii care au păşit pentru prima data pe porţile şcolii. Emoţii au fost şi printre cei mai mari, care s-au bucurat să îşi revadă colegii. Copiii şi profesorii au fost întâmpinaţi, de profesori şi reprezentanţi ai autorităţilor care le-au urat succes în noul an şcolar.
Şcoala a început în acest an pe 9 septembrie, deși, intenţia guvernului a fost de a deschide noul an de învăţământ cu o săptămână mai târziu. Decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi partenerii săi de dialog social. Primul semestru se va încheia pe data de 20 decembrie , iar semestrul al II-lea va începe în data de 13 ianuarie şi se va încheia la 12 iunie 2020.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ