Emoții la Evaluarea Națională

0
30

Cum a decurs proba la Limba și literatura română
La examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, promoția 2022, în județul Buzău s-au înscris 3391 absolvenți ai clasei a VIII-a, din care 1654 de absolvenți din mediul urban și 1737 de absolvenți din mediul rural. Examenul a debutat marți cu proba scrisă la limba și literatura
română. Probele scrise au început la ora 9:00 și s-au desfășurat în 32 de centre de examen. Emoțiile au fost mari pentru elevi. Unii dintre ei s-au pregătit, alții…mai puțin.
Subiectele date la Limba română au avut texte suport din „Toate pânzele sus” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”. Totodată, elevii au trebuit la subiectul doi să alcătuiască un text narativ despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță cu o descriere de 30 de cuvinte și un dialog de 4 replici. Emoții au fost și pentru părinți.
Pentru elevii care au finalizat gimanziul, examenul continuă joi, 16 iunie 2022, cu proba scrisă la matematică. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, comunicarea rezultatelor obţinute la examenul de evaluare naţională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. Primele rezultate vor fi comunicate joi, 23 iunie 2022. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 și 24 iunie 2022 iar rezultatele finale vor fi afișate pe data de 30 iunie 2022.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ