EMOȚII PENTRU BOȘCODEALĂ ȘI BÂRLĂ! Vor fi cercetați de procurorii DIICOT

0
1128

Emoții pentru foștii primari C-tin Boșcodeală și Fănică Bîrlă. Aceștia vor fi cercetați penal de procurorii DIICOT Buzău pentru a se constata dacă au fost implicați în ștergerea de taxe, impozite și amenzi de la Direcția Economică a Primăriei. În rechizitoriul prin care șase persoane de la Direcția Economică au fost trimise în judecată apare un pasaj în care numele de C-tin Boșcodeală și Fănică Bârlă figurează sub titulatura de făptuitori în cazul unei disjungeri a cercetărilor.
Conform codului penal, făpuitorul este persoana care a săvîrsit nemijlocit o faptă prevăzută de legea penală sub forma tentativei sau a infracţiunii consumate şi împotriva căreia nu a început urmărirea penală, moment din care acesta devine învinuit.
Numele lui Boșcodeală apare și în momentul în care procurorii își exprimă în rechizitoriu frustrarea și revolta pentru faptul că șase firme ce aparțin omului de afaceri C-tin Sandu, fin și cumătru cu Boșcodeală, n-au plătit cinci ani niciun leu taxe și impozite deși înregistrau datorii semnificative.
„În acest sens, frustrant şi revoltător pentru orice contribuabil de bună credinţă, ca un număr de 6 societăţi comerciale controlate şi administrate de omul de afaceri Sandu Constantin, aflat în relaţii de afinitate cu primarul în exerciţiu pe atunci al mun. Buzău, deşi nu a plătit nicio sumă de bani pe întreaga perioadă 2010 – 2015, cu titlu de impozite şi taxe la bugetul local al mun.Buzău, nu au fost supuse deloc niciunei forme de urmărire şi executare silită a sumelor de bani sau a bunurilor aflate în patrimoniul acestora deşi înregistrau datorii restante la bugetul local de peste 600.000 lei fiecare, în vreme ce agenţii economici care înregistrau debite minore, unele nesemnificative erau urmăriţi şi executaţi cu regularitate încă de la data împlinirii scadenţei de plată a sumelor datorate bugetului local”.

Un alt aspect interesant din rechizitoriu e că uneori se ștergeau datorii contra unor mioci cadouri.

“Toșu Virgil – a dat dovadă de sinceritate în cursul urmăririi penale recunoscînd și regretînd faptele comise în legătură cu care precizează că a primit la distanțe mari de timp, față de data consumărilor, foloase materiale mărunte (cafea și băuturi alcoolice).”
Săptămâna trecută, procurorii DIICOT Buzău au trimis în judecată șase persoane ce au activat în cadrul Direcției Economice a Primăriei Buzău în frunte cu directorul Ion Gegea.
Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ