EMOȚII PENTRU POLIȚIȘTII LOCALI! VINERI SE DĂ SENTINȚA, DE LUNI SUNT ȘOMERI

0
168

Nou termen astăzi la Tribunalul Buzău în procesul pe care polițiștii locali disponibilizați l-au intentat Primăriei Municipiului Buzău. În sala de judecată, agenții locali au fost reprezentați de doi avocați, unul din municipiul Buzău altul din județul Prahova. Cei doi apărători au încercat să demonteze în fața judecătorului documentele în baza cărora s-a procedat la concedierea agenților. Avocații au susținut că raportul Curții de Conturi a lipsit din motivarea proiectului de hotărâre. S-a susținut, de asemenea, că Agenția Națională a Funcționarilor Publici a avizat modificarea unor funcții și nu disponibilizarea masivă de personal. Instanța de judecată a rămas în pronunțare, astfel că pentru cei peste 300 de agenți urmează ore de mare emoție.
Tensiunile s-au mutat apoi în fața Tribunalului. Printre cei disponibilizați sunt agenți soț și soție dar și părinți ai unor persoane cu dizabilități. Oamenii acuză o înțelegere a primarului cu firmele de pază din oraș. Agenții îl acuză pe primar și de faptul că a refuzat să-i primească în audiență.
Vineri Tribunalul Buzău ar urma să anunțe decizia în acest proces. De notat că luni, 28 noiembrie, expiră preavizul acordat de Primăria Buzău, iar de a doua zi agenții vor deveni șomeri.

FLORIN ZAFIU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ