Epava avionului, recuperată, parţial

0
133

Anchetatorii Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile au finalizat cercetarea, la faţa locului a epavei avionului care s-a prăbuşit în Munţii Buzăului, în apropiere de Nehoiu. Coada, uşile şi aripile nu au fost găsite, rămăşiţele fiind împrăştiate pe o suprafaţă de peste 2 500 de metri.
Investigatorii Aviaţiei Civile, prezenţi la locul tragediei aviatice de la Nehoiu, au verificat fiecare rămăşiţă a aparatului de zbor în căutarea de indicii cu privire la cauza tragediei aviatice. Specialiştii au avut o misiune dificilă, în condiţiile în care resturi din aeronavă s-au împrăştiat pe o suprafaţă de circa 2.500 de metri. Din epavă lipsesc însă anumite componente, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care a preluat cazul, imediat după producerea accidentului.
Procurorii urmează să audieze martorii, inclusiv rudele celor două persoane decedate în urma accidentului aviatic de miercuri după amiază. Între timp, autorităţile locale au trimis la locul accidentului mai multe atelaje care să preia epava pentru a o coborî din munte. Singura modalitate ca avionul să poată fi coborât de pe versant, pe drumul care este extrem de strâmt şi foarte accidentat, a fost ca piesele să fie cărate cu căruţe trase de cai.
Doi oameni de afaceri şi-au pierdut viaţa, miercuri, după ce aparatul de zbor în care se aflau s-a prăbuşit la Nehoiu. Cele două victime ale accidentului aviatic de pe Valea Nehoiaşului sunt Mihai Covaciu, care pilota aparatul de zbor de mici dimensiuni, un renumit om de afaceri, şi Liviu Bucăţică, de 50 de ani, de asemenea om de afaceri.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ