EROII BUZOIENI, COMEMORAŢI DE ZIUA VETERANILOR

0
86

S-au derulat momente deosebit de emoţionante astăzi, la Cimitirul Eroilor. Militarii buzoieni, căzuţi în teatrele de război au fost comemoraţi în prezenţa familiilor, de camarazii lor, în cadul unui ceremonial organizat cu ocazia „Zilei Veteranilor”.
Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii a fost sărbătorită luni, de către militarii din Garnizoana Buzău, printr-o serie de activități militare și religioase. Ceremoniiile au început dimineaţă, la Cimitirul Eroilor, unde militarii buzoieni căzuţi la datorie,au fost comemoraţi, în prezenţa familiilor, de camarazii de arme şi de oficialităţile judeţului. În memoria lor, preoţii militari au ţinut o slujbă de pomenire.
La mormintele din Cimitirul Eroilor, ale militarilor buzoieni, căzuţi în teatrele de război, au fost depuse apoi, coroane de flori iar rudele acestora au aprins candele. Ziua Veteranilor a fost instituită prin lege în anul 2014, pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat. România se alătură astfel Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa care, la 11 noiembrie, îşi arată recunoştinţa pentru militarii participanți la operații militare şi îşi comemorează eroii. Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul post-mortem Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ