EROII DIN POGOANELE, OMAGIAŢI

0
258

Peste 500 de eroi martiri are oraşul Pogoanele. Ei fost omagiaţi, de Ziua Naţională în cadrul ceremoniilor organizate de primărie, la monumentul eroilor din Primul Război Mondial.
Şi-au dat viaţa pentru ţară, pe câmpurile de luptă, iar memoria lor a fost omagiată de Ziua Naţională, la Pogoanele, unde Primăria a organizat un ceremonial, la monumentul ridicat în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. Primarul oraşului, Florin Dumitraşcu a amintit de 1 Decembrie, la o sută de ani de la Marea Unire, că aproape fiecare familie din Pogoanele a pierdut pe cineva drag, în război.
Sute de locuitori din Pogoanele au înfruntat gerul pentru a-i omagia pe eroi şi pentru a petrece cum se cuvine de 1 Decembrie. Festivităţile dedicate Marii Uniri de la 1918 s-au desfăşurat în centrul localităţii. Cu acestă ocazie a fost ţinută o slujbă religioasă şi au fost depuse coroane de flori la monumentul închinat celor căzuți în Marele Război de reîntregire. În zi de mare sărbătoare primarul Florin Dumitraşcu a transmis un mesaj românilor, cetăţenilor din oraşul Pogoanele.
Muzica de sărbătoare a răsunat în Pogoanele, unde cei prezenţi eveniment s-au prins într-o horă. Participanții au fost invitaţi apoi să se bucure de programul artistic pregătit de autoritățile locale.

Laurenţiu Marinov/Mihai Vasilescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ