EROUL A AJUNS ACASĂ

0
99

Militarul buzoian mort în Afganistan a ajuns astăzi la familie. Însă nu așa cum a plecat, ci într-un coșciug metalic, înfășurat cu steagul țării. Pentru caporalul Mădălin Stoica soarta a făcut ca prima sa misiune peste granițe să fie extrem de scurtă, de doar trei săptămâni. Viața lui a fost curmată după ce o maşină capcană a intrat în blindatul în care acesta se afla şi a explodat.

În urma exploziei, alţi doi militari au fost răniţi, unul fiind în stare gravă. Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Caporalul Mădălin Stoica, sanitar la unitatea din Bariera Ploieşti -Batalionul 47 Comunicaţii şi Informaţii Gen. Nicolae Petrescu, făcea parte din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani care îşi începuse, luna trecută, misiunea în Afganistan. Mădălin Stoica era căsătorit şi tatăl unei fetiţe.

Trupul neînsufleţit al caporalului Mădălin Stoica a fost adus astăzi în ţară, cu un avion militar. Azi-noapte, pe aeroportul din Kandahar, militarii Batalionului 280 Focșani și-au luat bun rămas de la camaradul lor căzut la datorie pe 15 septembrie, în teatrul de operații Afganistan. Ceremonia prilejuită de repatrierea sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica s-a desfășurat astăzi în incinta Bazei 90 Transport Aerian din Otopeni.În această dimineață, și colegii lui Mădălin Stoica de la Diviza 2 Infanterie Getica  Ulterior, trupul neînsau participat la o ceremonir de comemorare a militarului căzut la datorie. uflețit al lui Mădălin Stoica a fost preluat de familie și adus la Buzău și a fost depus la capela Bisericii Sfântul Ștefan din Micro 3.

Ceremoniile funerare vor avea loc joi, la ora 12:00, la Biserica Militară Pogorârea Sfântului Duh. Iar înhumarea se va desfăşura la Cimitirul Eroilor din Buzău.

Caporalul Mădălin Stoica a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi a primit Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ