Etica din piețe… se negociază

0
44

“Trebuie să îi ținem în priză”… pe comercianți
La societatea care se ocupă de administrarea piețelor din municipiul Buzău se strâng reclamațiile. La fel și la Protecția Consumatorilor. Buzoienii au dubii în ceea ce privește cantitățile de legume și fructe cântărite de către comercianți. Din acest motiv reprezentanții S.C.Piețe, Târguri și Oboare se gândesc la o campanie prin care clienții să fie determinați să folosească mai des cântarele de control din zonele comerciale.
Cea mai mare problemă ridicată de către buzoienii care merg în Piața Centrală este cea referitoare la calitatea produselor și modul în care comercianții știu să își vândă marfa. Practica de a atrage cumpărătorii prin produse de calitate vizibile pe tarabă și apoi comercializarea altora de calitate mai slabă nu a dispărut. Reprezentanții S.C. Piețe, Târguri și Oboare vorbesc despre o etică pe care unii dintre vânzători o respectă, alții nu.
Pe de altă această practică este drastic sancționată de către Protecția Consumatorilor fiind considerată o metodă înșelătoare. Administratorul piețelor din Buzău a anunțat că se gândește să propună Consiliului Local Municipal găsirea unei soluții legale prin care vânzătorii să fie descurajați în a mai practica astfel de soluții pentru comercializarea mărfurilor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ