EVADAREA LUI TRANDAF, UN MISTER! Au fost concediați un asistent și o asistentă șefă

0
59

Evadarea lui Marian Trandaf, un pacient periculos care se afla internat la spitalul din Ojasca rămâne un mister. Chiar dacă au trecut trei luni de la incident, conducerea unitătii nu a reusit să stabilească nici până acum, modul în care bolnavul psihic a iesit din spital fără să fie văzut de nimeni. Singurele măsuri luate în acest caz au fost concedierea a doi angajati.
Ancheta demarată la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca după evadarea unui pacient periculos bate pasul pe loc. Trei luni au trecut de la acest incident si până acum singurele măsuri luate au fost concedierile unui asistent și a unei asistente șefe pentru neglihentă in serviciu. Până acum, conducerea spitalului nu a găsit o explicație legată de modul în care a reușit pacientul să escaladeze gardurile de sârmă ghimpată înalte de trei metri si să evadeze.
Marian Trandaf era internat la Spitalul Săpoca de mai mulţi ani, după ce îşi omorâse cu sânge rece mama. Individul a reuşit să evadeze la sfârşitul lunii noiembrie 2016, iar după patru zile de căutări a fost găsit mort în pădure, în apropierea satului Mierea, de un câine de urmă al jandarmilor. Responsabilii din conducerea spitalului bănuiesc că Trandaf a fugit când se ducea la masă, dar nici această variantă nu este sigură.
Pacientul deosebit de periculos era în evidenţă cu tentative de evadare, după ce în anul 2014 a fugit de la spital, iar din această cauză, potrivit unor surse, era supravegheat de trei instructori. Marian Trandaf şi-a omorât mama în anul 2007, crăpându-i capul în somn şi tăindu-i apoi gâtul. La momentul respectiv, în faţa anchetatorilor, Trandaf a declarat că a plănuit totul din timp, dar şi că vrea să fie asasin în serie. Bărbatul a fost trimis la spitalul de psihiatrie, după ce judecătorii au decis că nu a comis fapta cu discernământ.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ