EVALUARE ANULATĂ

0
80

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Florina Stoian şi cele două inspectoare generale adjuncte Nela Wamsiedel, respectiv Daniela Palcău îşi păstrează funcţiile. Ministerul Educaţiei recunoaşte că a greşit evaluarea managerială.

Mai exact, inspectorii şcolari care au primit punctaje foarte mici, în urma evaluării realizate de Corpul de Control al ministerului de resort, s-au întâlnit cu actualul ministru al Educaţiei, care a dispus efectuarea unor verificări imediate. Acestea au scos la iveală erori majore, privind modalitatea de evaluare a activităţii manageriale a conducerii inspectoratului şi prin urmare anulează punctajele acordate, pe baza cărora se acordă calificative.

În data de 19 februarie, șase dintre inspectorii școlari județeni revocați în august 2017, de fostul ministru al Educației, Liviu Pop și repuşi în funcții de justiție au fost anunțați, prin fax, că au primit punctaje mici în urma evaluării făcute de Corpului de Control al ministerului de resort. La nivelul IȘJ Buzău, Florina Stoian și cei doi adjuncți ai săi, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău au primit, fiecare, până în 70 de puncte.

În urma controlului efectuat de către Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema „Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic’’, s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar și în evaluarea propriu-zisă. Corpul de Control al ministrului a depistat următoarele nereguli care au dus la vicierea procesului de evaluare: au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare;  din formularele utilizate în procesul de evaluare lipsește rubrica de autoevaluare; totalul punctajului de pe unele fișe de evaluare a fost calculat greșit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obținând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt menținute sau nu în funcția de conducere”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Astfel, Ministrul Educației Naționale a dispus anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali și cei  adjuncți, reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare. Totodată se vor efectua cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ