EVAZIONIŞTII, ÎN VIZORUL INSPECTORILOR FISCALI

0
86

Sute de firme, dar şi persoane fizice au fost controlate anul acesta de inspectorii fiscali. Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău au avut în vedere, în special combaterea evaziunii fiscale şi creşterea gradului de încasare a obligaţiilor datorate bugetului de stat. În urma verificărilor au fost descoperite fapte de natură penală, ce au cauzat prejudicii de aproape 10 milioane de lei.
Activitatea organelor de inspecţie fiscală a fost orientată, anul acesta cu precădere, către contribuabilii cu risc ridicat. În această perioadă au fost effectuate inspecţii, la contribuabilii din această categorie, selectaţi în urma analizei de risc realizată pe baza informaţiilor deţinute de organele fiscal, ori comunicate de către alte instituţii sau structuri de control.
Ca urmare a măsurilor întreprinse la nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău, în vederea combaterii evaziunii fiscale, în perioada 1 ianuarie-31 octombrie, s-au efectuat 577 verificări la operatorii economici. Dintre acestea, 425, au fost la contribuabili persoane juridice şi 152 la contribuabili persoane fizice. Rezultatele acestor controale au fost prezentate, în Colegiul Prefectural de şef Administraţia Finanţelor Publice Buzău.
Constatările care au condus la încadrarea în prevederile legii pentru combaterea şi prevenirea evaziunii fiscale, au fost, în special, evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive. De asemenea s-a constatat ascunderea surselor impozabile şi omisiunea înregistrării în contabilitate a veniturilor realizate; refuzul nejustificat al persoanelor de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ