EVAZIUNE DE ZECI DE MILIOANE

0
53

Inspectorii fiscali au descoperit, în primele nouă luni ale anului, zeci de infracţiuni de evaziune fiscală prin care s-a creat un prejudiciu de aproape 80 de milioane de lei. Cazurile au fost înaintate organelor de urmărire penală, care continuă cercetările.

Bilanţul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice referitor la prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală arată că în judeţul Buzău, încă sunt mulţi întreprinzători care încearcă să ocolească legea atunci când este vorba de evidenţele contabile. Potrivit unei informări prezentate astăzi în Colegiul Prefectural, activitatea organelor de inspecţie fiscală, în perioada ianuarie-septembrie, a fost orientată, cu precădere, către contribuabilii cu risc fiscal ridicat. Au fost înaintate organelor de urmărire penală un număr total de 53 sesizări, pentru un prejudiciu de peste 77 milioanede  lei din care: 45 sesizări la contribuabili persoane juridice pentru un prejudiciu de aproape 76 de milioane de lei şi 8 sesizări la contribuabili persoane fizice pentru un prejudiciu de peste un million şi jumătate de lei. Cele mai multe cazuri de evaziune au fost descoperite în comerţul cu amănuntul şi cu produse agro-alimentare, dar şi în construcţii.

Constatările inspectorilor fiscali care au condus la încadrarea în prevederile legii pentru combaterea şi prevenirea evaziunii fiscale, au fost, în  general, evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive sau ascunderea surselor impozabile şi omisiunea înregistrării în contabilitate a veniturilor realizate.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ