Eveniment pe “Drumul Doamnei Neaga”

0
107

Panourile informative ale DJ102C dezvelite de administrația județeană
Reprezentanții Consiliului Județean Buzău au dezvelit un panou informativ și rutier al Drumului Județean 102 C. Șoseaua în lungime de aproximativ 12 kilometri care leagă comuna Cislău de județul Prahova este în curs de a fi reabilitată și se află pe lista obiectivelor de infrastructură aferente zonelor cu potențial turistic din Buzău.
În comuna Cislău, autoritățile locale alături de cele județene au dezvelit panourile rutiere care indică “Drumul Doamnei Neaga 1566-1623”, Cislău-Buda Crăciunești, o șosea în lungime de 11,3 km.
Drumul face legătura dintre DN10 și localitatea prahoveană Lapoș, prin Buda-Crăciunești. Artera care străbate o zonă deosebit de frumoasă și încărcată din punct de vedere turistic, a fost folosită în urmă cu aproximativ 400 de ani de Doamna Neaga, soția domnitorului Mihnea Basarab, născută la Buda-Crăciunești. La eveniment a luat parte primarul comunei Cislău și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil neagu.
Evenimentul s-a încheiat prin lansare a trei volume semnate de Gheorghe Petcu care amintesc despre Doamna Neaga și legendele buzoiene.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ