EXAMEN DE LABORATOR PENTRU CARNEA DE PORC

0
752

Se apropie sărbătorile de iarnă și, o dată cu acestea, crește și consumul de produse alimentare, mai ales a cărnii de porc. Direcţia Sanitar Veterinară Buzău vine cu o serie de recomandări atât pentru consumatori, cât și pentru proprietarii de animale în ceea ce privește prevenirea îmbolnăvirii cu Trichinella Spiralis.
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău reamintește crescătorilor că sacrificarea porcilor și consumarea produselor obținute de la acesta, fără un control sanitar veterinar adecvat, atât al stării de sănătate a animalului, cât și a salubrității cărnii, poate avea consecințe grave. Iar principala problemă este îmbolnăvirea de Trichineloză. Trichineloza este o boală parazitară dobândită prin ingerarea, în special a cărnii de porc contaminată cu larve de Trichinella spiralis. Diagnosticul de trichineloză vine în urma consumului de carne necontrolată.
Pentru probele recoltate de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, proprietarii se pot adresa medicilor veterinari de liberă practică de la nivelul D.S.V.S.A. Buzău, dar și la nivelul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale din Buzău, Piața Crâng, Piața Centrală și din Râmnicu Sărat – Piața Centrală. În vederea efectuării examenului trichineloscopic, se recoltează o probă de carne cu greutatea de aproximativ 100 grame din mai multe zone ale corpului.
DSVSA Buzău recomandă populației să cumpere carnea de porc numai din spații autorizate și supravegheate sanitar-veterinar.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ