Examenul de admitere la liceu reintrodus

0
3

Ce poate face un elev care are o zi proastă în timpul concursului
Examenul de Evaluare Națională ar putea fi urmat de un concurs de admitere pentru profilele liceelor unde există concurență dovedită, dacă instituțiile de învățământ vor dori să ocupe respectivele poziții printr-un nou examen. Potrivit ministrului Educației, Ligia Deca, 40 la sută din totalul locurilor disponibile într-un liceu vor fi ocupate prin repartizare computerizată iar în funcție de licee, 60 de procente din locuri ar putea fi ocupate prin concurs.
Conducerea Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău este de părere că ministerul nu ar trebui să se grăbească cu reintoducerea examenelor de admitere la liceu.
Ministrul Educației a avut și o declarație controversată. Făcând referire la echitatea legii, Ligia Deca a precizat că dacă un copil ar avea o zi proastă în ziua concursului de admitere, dacă el va fi ales de către liceu, are şansa să concureze din nou pe baza repartizării computerizate.
Noua Lege a Educației va fi supusă dezbaterii publice, ministerul urmând să organizeze consultări cu sindicatele, cadrele didactice, parlamentarii, elevii și părinții.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ