EXCLUSIV. TV BUZAU A FILMAT IN LABORATORUL DSV. CHIAR ASTAZI, UN MISTRET A FOST DEPISTAT CU TRICHINELLA

0
777

 Vânătorii de la AJVPS Buzău au recoltat din pădurea Beceni un porc mistreț pentru a fi sacrificat și introdus în comerț. Mai inainte au trimis o proba la DSV pentru testul de trichinella spiralis. După analize amănunțite și repetate s-a dovedit că vînatul era infestat cu trichinella, iar vânzarea cărnii ar fi dus la îmbolnăvirea consumatorilor.

Astăzi, pentru prima dată DSV Buzău a permis unei echipe de televiziune să filmeze în laboratoarele sale probele supuse analizelor la microscop.

Animalele infestate sunt de obicei cele crescute în medii insalubre. Consumul unor animale decedate poate fi o alta cauza a îmbolnăvirilor. Există zone cu antecedente în județ.

În ultimele două zile peste 400 de probe au fost aduse pentru analiză la DSV Buzău. În urma analizelor, probele au iesit negative

Pentru a se pune la adăpost de îmbolnăviri, specialiștii sanitar-veterinari îi sfătuiesc pe buzoieni să aduca mostre pentru control.

Laboratorul DSV Buzău este acreditat să desfășoare peste 80 de analize de specialitate si printre puținele din țară cu dotari la standarde înalte și personal bine pregatit.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ