Exemple de bune practici la Lopătari

0
12

Boilere pentru școlile din localitate și un punct de procesare al deșeurilor plastice
Una dintre comunele reprezentative ale județului din punct de vedere turistic dar care se confruntă atât cu lipsuri financiare cât și cu probleme de infrastructură, mai ales în perioadele grele ale anului, a găsit soluții pentru rezolvarea unor probleme. Spre exemplu școlile vor fi dotate cu boilere iar în comună va fi înființată o linie de procesare a deșeurilor plastice, toate cu ajutorul unor colaborări.
Comuna Lopătari este una dintre cele mai întinse din județ, importantă din punct de vedere turistic dar care suferă la capitolul investiții. Cu toate că bugetele sunt reduse iar banii guvernamentali ajung cu întârziere sau deloc, primăria caută soluții pentru impementarea unor proiecte în interesul localnicilor. Spre exemplu școlile din comună vor fi dotate cu boilere, a transmis conducerea administrației locale, prin intermediul unei strânse colaborări cu Crucea Roșie.
Un exemplu de bune practici pentru celelalte comune din județ ar fi cel legat de înființarea unei linii de procesare a materialelor plastice. Tone de deșeuri ajung anual în apele râurilor din județ și nu numai, materiale care ar putea fi reciclate sub o altă formă. Un astfel de proiect va fi implementat la Lopătari.
Comuna Lopătari se află în aria Geoparcului Ținutul Buzăului care ar putea intra în curând sub patrimoniu UNESCO. Astfel, autoritățile locale ar putea obține fonduri europene pentru dezvoltarea zonei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ