EXEMPLU DAT DE OAMENII ÎN UNIFORMĂ

0
49

Un exemplu de ajutorare a semenilor. Asta u vrut să dovedească astăzi polițiștii buzoieni, când au organizat, la Clubul Polițiștilor o colectă mobilă de sânge. Pentru că în ultima perioadă numărul donatorilor a scăzut considerabil, iar nevoia de sânge este în continuă creștere, oamenii legii s-au gândit să sară în ajutorul oamenilor bolnavi.

Astfel 25 de oameni în uniformă s-au adunat astăzi în locația în care, de obicei, țin anumite ședințe, însă de data aceasta nu au prezentat niciun bilanț, ci au oferit un ajutor. Cei mai mulți dintre ei nu sunt la prima donare, angajații MAI fiind cunscuți pentru promptitudinea cu care răspund solicitărilor venite din partea Centrului de Trnasfuzii.

 

Gestul oamenilor legii de astăzi a venit ca o gură de oxigen pentru Centrul de Transfuzii, care de la debutul verii, se confruntă cu o criză de donatori. În plus, apariția celor două cazuri de infestare cu West Nile pe teritoriul județului a impus restricții.

Donatorii de sânge trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Pentru a putea dona, o persoană nu trebuie să aibă afecţiuni cardiace, pulmonare, respiratorii sau boli transmisibile. Cei care donează sânge beneficiază de şapte bonuri de masă, analize gratuite ale sângelui, o zi liberă dacă sunt salariaţi, precum şi de o reducere de 50% la biletele cu mijloacele locale de transport în comun când vin la Centrul de Transfuzii. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ