EXPERIENŢE INEDITE

0
39

Muzeul Judeţean propune buzoienilor o experienţă interesantă cu ocazia evenimentului „Noaptea cercetătorilor europeni ”. Cei care vor participa la activităţile programate la sfârşitul săptămânii viitoare vor avea ocazia să vadă cum se măcinau cereale, în timpuri străvechi şi cum se făceau tatuajele în urmă cu mii de ani.
Noaptea cercetătorilor, eveniment european la care Muzeul Judeţean Buzău va participa în premieră, anul acesta, le va oferi posibilitatea pasionaţilor de istorie, să vadă cum se făcea făina în urmă cu mii de ani, folosind unelte ca cele preistorice, dar şi cum se obţineau culorile pentru tatuaje.
Pentru prima data organizată de către Muzeul Judeţean, în parteneriat cu Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, „Noaptea cercetătorilor europeni” este un eveniment internațional cu mare impact atât în rândul instituțiilor de cercetare cât și în rândul publicului larg. Scopul acestui program, organizat sub coordonarea Comisiei Europene, este acela de a arăta publicului ce înseamnă să fii cercetător. Tema va fi una comună specialiştilor, Muzeului Judeţean şi Staţiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, și anume alimentaţia.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ