Exponat extrem de rar, la „Noaptea Muzeelor”

0
203

O piesă extrem de rară va fi prezentată publicului buzoian la „Noaptea Muzeelor”. Este vorba despre maşina de criptat nazistă, „Enigma”, ce este pusă la dispoziţie de un colecţionar.Piesa va fi elementul central al unei noi expoziţii de bază a Muzeului Judeţean.
Muzeul Judeţean deschide pentru publicul buzoian o nouă expoziţie de bază, al cărei vernisaj va avea loc sâmbătă seară, în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”. Expoziţia se intitulează „Știință și tehnică în Buzăul secolului al XX-lea”. Cu această ocazie urmează să fie prezentată o piesă extrem de rar întâlnită în România, mașina electromagnetică militară de criptat Enigma, model M 2-3, care face parte dintr-o colecție privată.
SINCRON: Daniel Costache, directorul Muzeului Judeţean Buzău 07:41-08:38 ( la ora…de exemplare)
Noaptea Muzeelor, eveniment ajuns, la Buzău la cea de-a III-a ediţie, se va desfăşura sâmbătă, 18 mai între orele 19 şi 24. Iar accesul publicului este gratuit. Alături de gazdele de la Muzeul Judeţean se va afla ambasadorul Mexicului în România, care va prezenta un obiect de mare interes pentru cultura și tradiția mexicană. Exponatul a fost pus la dispoziție de către Muzeul Național al Țăranului Român din București.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ