EXPOZIȚIE CU FAST LA ÎMPLINIREA A 60 DE ANI A LUI ȘUȘNEA

0
274

Vineri, 6 martie, a avut loc vernisajul expoziției „Retrospectivă 60” a artistului plastic buzoian Valeriu Șușnea. Pe simezele din cadrul Galeriilor de Artă „Ion Andreescu”, buzoienii pot admira 120 de lucrări ale lui Valeriu Șușnea, opere de artă ce reflectă 35 de ani de carieră, la împlinirea vârstei de 60 de ani a artistului.
Valeriu Șușnea a sărbătorit împlinirea a 60 de ani, cu vernisajul expoziției „Retrospectivă 60” ce a avut loc la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”. Tehnici mixte, teme diverse și multă culoare, acestea sunt câteva dintre ingredientele pe care expoziția aniversară le-a reunit sub forma unei retrospective. 35 de ani de carieră au fost cuprinși în paginile primului său album de artă, lansat cu ocazia expoziției. Pe lângă toate acestea, artistul buzoian a venit și cu unele surprize pentru cei prezenți, dar și pentru comunitatea buzoiană.
Din 1984, Valeriu Șușnea și-a construit meseria în jurul artei și frumosului.
Invitat special al evenimentului a fost criticul de artă Mihai Plămădeală, curator și artist vizual. De asemenea, la vernisaj au luat parte numeroase personalități ale orașului, artiști, colegi din Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Buzău și București, dar și iubitori de artă și cultură. Cei prezenți la eveniment s-au putut bucura atât de lucrările de artă expuse, cât și de muzică bună.
Expoziția reflectă diverse etape de creație din viața artistului, de aici și gama variată de tehnici: grafică, pictură în ulei pe pânză, pictură pe sticlă și pictură pe carton, dar și a tematicilor abordate, dintre care reamintim: „Semne și simboluri”, „Sacru și profan”, „Călătorii imaginare” sau „Vămile Văzduhului”. Toate acestea creionează modul în care artistul a abordat gândurile și simțirile sale în operele de artă expuse.
În luna iunie va avea loc la București, în sala „Constantin Brâncuși” din Palatul Parlamentului o amplă expoziție de artă ce va marca cei 35 de ani de carieră ai artistului buzoian.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ