EXPOZIȚIE CU INSTALAȚII DE LUMINI ȘI SCULPTURĂ

0
60

Obiecte de artă abstractă, lumini și culori calde îmbracă frumos sculpturi cu semnificații profunde,într-o abordare modernă. Expoziția cu instalații de lumini sub denumirea de “Himere”, de la Galeriile de Artă din Buzău, este semnată de pictorul de icoane Liviu Balac.
Acesta a dat viață lemnului, pe tot parcursul carierei sale artistice. Fiind pictor de icoane, s-a îndreptat în ultima vreme către sculptură în lemn. În fiecare bucată de lemn, artistul vede o operă de artă. Din fiecare vreasc sau surcea, Liviu Balac reușește să sculpteze ceva inedit. Cu ajutorul fiului său, care îl sfătuiește în tot ceea ce realizează, a creat o inedită expoziție de obiecte de artă, într-o abordare proprie, rar întâlnită în galeriile românești. Ineditul acestei expoziții constă în faptul că artistul lasă la latitudinea privitorului semnificația fiecărei lucrări.
De la flăcările ce ard spre cer, dansând, până la formațiuni bine înfipte în pământ sau forme suave și delicate, fiecare obiect creat dă liber la imaginație celui care îl privește.
Cea mai lungă perioadă pe care a petrecut-o pentru a crea o lucrare a fost o lună, spune artistul
Perioada de pandemie l-a inspirat să creeze o lucrare pe care a numit-o “Covid”.
Expoziția este deschisă până sfârșitul săptămânii şi poate fi vizitată între orele 10:00 și 15:00, la Galeriile de Artă din Buzău.

Iuliana Sîrbescu Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ