EXPOZIȚIE DE ARTĂ POPULARĂ

0
116

Expoziție inedită la Galeriile de Artă Buzău, cu ocazia Zilei Naționale a României. Un costum purtat de un buzoian , chiar în ziua Marii Uniri, și un ștergar ce datează din anul 1906, sunt expuse în cadrul expoziției, alături țesături frumos împodobite, realizate manual. Toate acestea vor încânta privirea iubitorilor de artă tradițională până la jumătatea lunii decembrie.
Ziua Națională a României nu putea să treacă fără ca artiștii din cadrul Galeriilor de Artă Buzău să nu marcheze acest eveniment. Chiar dacă în acest an ziua tuturor românilor este sărbătorită altfel,expozanții de la Galeriile de Artă Buzău aduc în fața buzoienilor, frumusețea portului popular. Printre artişti am găsit-o și pe Amelia Papazissu cea, care a primit, in 2013, titlul onorific de Tezaur Uman Viu din partea UNESCO.
Expoziția reunește tot ce înseamnă artă populară, toată autenticitatea culturii tradiționale din județul Buzău.
De asemenea, un costum popular, purtat de un buzoian chiar în ziua Marii Uniri, impresionează vizitatorii cu autenticitatea și frumusețea modelelor țesute.
Cu mic cu mare, buzoienii sunt așteptați la Galeriile de Artă , de luni până vineri.
Amelia Papazissu, are un mesaj de suflet pentru toți buzoienii cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
Chiar dacă sunt vremuri vitrege,Expoziţia de Arta Populară, dedicată Zilei Nationale a României, aduce o pată de culoare sărbătorii naţionale.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ