EXPOZIȚIE DE GRAFICĂ ȘI PICTURĂ, LA MUZEU

0
69

Iubitorii de artă sunt așteptați în perioada 1 – 12 iulie 2020 la Muzeul Județean Buzău pentru a viziona expoziția de grafică și pictură “Cum am ajuns aici?”, cu lucrări semnate de artistul și arhitectul Vladimir Păun-Vrapciu. Artistul îndeamnă prin lucrările sale, la conștientizarea situației în care se află societatea în acest moment.
O expoziție fără vernisaj, inspirată din ultima perioadă în care societatea a fost forțată să se supună unor reguli impuse de pandemia de Covid-19, îi așteptă iubitorii de inedit, la Muzeul Județean Buzău. Artistul Vladimir Păun-Vrapciu ne propune, prin cele douăzeci și una de lucrări, o analiză lăuntrică a spiritului uman, în această perioadă dificilă, în care evenimentele artistice se desfășoară cu o frecvență redusă și în condiții improprii.
Cea mai dragă creație a Artistului Vladimir Păun-Vrapciu este colajul 24- 25 decembrie, făcând o analogie între perioada de dinainte de 1989 și cea din prezent.
Despre autenticitatea exponatelor a vorbit și Ion Anghel, lector universitar la Unversitatea de Artă București, iar printre invitați a fost și criticul de artă Doina Mândru .
Deși expoziția se desfășoară în condiții speciale, având în vedere respectarea normelor de păstrare a distanței și purtarea măști, conducerea muzeului așteaptă vizitatorii.
Vladimir Păun-Vrapciu ne propune un exercițiu de descifrate a relației dintre libertate și opusul ei, iar fiecare privitor se va regăsi în una din creațiile sale. Expoziția urmează a fi itinerată la New York, după un scurt popas la Muzeul Național al Țăranului Român.

Iuliana Sîrbescu&Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ