EXPOZIȚIE DE OBIECTE TRADIȚIONALE

0
374

Un colțișor din casa bunicii îi așteaptă pe buzoieni, la expoziția etnografică de la Galeriile de Artă. Cinci mari colecționari aduc în fața publicului comorile tradiționale păstrate cu sfințenie și transmise cu dragoste și respect faţă de valorile autentice românești . Un costum cu o vechime de 140 de ani poate fi admirat de iubitori de artă tradițională până la jumătatea lunii mai.
Chiar dacă în acest an sosirea primăverii este sărbătorită altfel, expozanții de la Galeriile de Artă aduc în fața buzoienilor, frumusețea portului popular. Colecționarii de artă populară Amelia Papazissu, Cecilia Petrescu, Sandina Apostu, Mariana Trif şi asociaţia “Zestrea Bisoceană” au adus în fața publicului iubitor de obiecte tradiționale, costume populare, ştergare frumos cusute de mâinile muntencelor de pe Valea Slănicului ,războaie de cusut și ustensile folosite de străbuni în gospodărie. Amelia Papazissu, care a primit în 2013, titlul onorific de Tezaur Uman Viu din partea UNESCO ne prezintă articolele expuse .
Mariana Trif, o altă colecționară ,din Bisoca, aduce în fața buzoienilor un costum popular cu o vechime de peste o sută de ani. Acesta impresionează cu autenticitatea și frumusețea modelelor țesute.
În cadrul acestei expoziții se vor desfășura și alte evenimente. Meșterii populari vor expune icoane cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Cu mic cu mare, buzoienii sunt așteptați la Galeriile de Artă , pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, de luni până vineri .

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ