EXPOZIŢIE MILITARĂ LA MUZEUL JUDEŢEAN

0
29

Vernisajul este dedicat aniversării Armatei a 2-a
Sărbătoarea Armatei a 2 a continuat marţi, cu vernisajul unei expoziţii cu tematică militară, după ce, cu o zi înainte, la Siriu a avut loc o ceremonie la Monumentul Eroilor. Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, în colaborare cu Muzeul Județean Buzău, organizează în această perioadă expoziția „Armata Română în Războiul cel Mare 1916-1918”.
Arme, uniforme, medalii şi documente din timpul primului Război Mondial se află expuse zilele acestea la Muzeul Judeţean. Colecţia aparţine Muzeul Naţional Militar “Ferdinand I” care s-a alăturat organizatorilor de la Buzău ai evenimentelor dedicate împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, denumită, în prezent, Divizia 2 Infanterie “Getica”. Vernisajul expoziţiei „Armata Română în Războiul cel Mare 1916-1918”a avut loc marţi, dimineaţă în prezenţa conducerii marii unităţi.
Demersul muzeografic comun propune publicului o întâlnire cu ostașii români care au luptat pentru întregirea națională, prin intermediul imaginilor, documentelor și obiectelor de patrimoniu din depozitele Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”.Un loc special în cadrul expoziției îi este rezervat personalității mareșalului Alexandru Averescu, comandantul Armatei a II-a în anii 1916-1917, de numele căruia se leagă victoriile de la Mărăști și Oituz.
Expoziția este deschisă publicului la sediul Muzeului Județean Buzău și va putea fi vizitată până la începutul anului viitor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ