EXPOZIŢIE NOUĂ LA REDESCHIDEREA MUZEULUI JUDEŢEAN

0
18

Muzeul Judeţean, redeshis, zilele aceastea, după mai bine de două luni şi jumătate, îşi întţmpină vizitatorii cu o surpriză. O nouă expoziţie, pregătită în perioada în care accesul publicului nu a fost permis din motive de siguranţă sanitară, aduce un aer de epocă, o reconstituire a atmosferei de început de secol XX.
Respectând toate regulile impuse de către autorități, personalul muzeului a amenajat expoziția „Viața privată la finalul sec. al XIX-lea și începutul sec. XX”. Muzeului Județean Buzău este singurul muzeu din țară care a deschis o expoziție in aceste vremuri vitrege.
Deși deschiderea muzeelor a fost, oficial permisă, încă de luna trecută, imediat după încetarea stării de urgenţă, Muzeul Judeţean Buzău a amânat însă, momentul reluării actvităţii cu publicul până când au fost puse la punct toate aspectele ce ţin de siguranţa personalului şi a vizitatorilor. Expoziția „Viața privată la finalul sec. al XIX-lea și începutul sec. XX” reproduce o locuință dotată cu mobilier din epocă De asemenea, costume și rochii elegante ce îmbracau domnițele vremurilor de demult, asteaptă să fie admirate de vizitatori.

Sirbescu Iuliana/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ