EXPOZIȚIE NUMISMATICĂ LA MUZEU! Tezaure antice și medievale descoperite în zona Buzăului

0
78

Muzeul Judetean a deschis astăzi sala de numismatică din cadrul expozitiei de bază. Evenimentul este doar un preambul pentru activitătile care vor avea loc cu ocazia Noptii Internationale a Muzeelor. Colectia de numismatică a Muzeului cuprinde tezaure antice si medievale descoperite în zona Buzăului, precum si monede si bancnote românesti si străine din perioadele modernă si contemporană. În expunere sunt incluse cele mai vechi si mai valoroase dintre aceste bunuri culturale.
Buzoienii au ocazia să viziteze gratuit cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, toate cele patru secții ale Muzeului Județean. Este vorba despre sediul central, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, Colecția de Etnografie si Artă Populară „Vergu Mănăilă“, Casa Memorială „Vasile Voiculescu“ – Pârscov și Colecția de Chihlimbar de la Colți. Înainte de acest eveniment, astăzi a avut loc deschiderea sălii de numismatică din cadrul expoziției de bază a Muzeului Județean Buzău.
Colecția cuprinde tezaure antice și medievale descoperite în zona Buzăului, precum și monede și bancnote românești și străine din perioadele modernă și contemporană. În expunere sunt incluse cele mai vechi și mai valoroase dintre aceste bunuri culturale.
Expoziția este organizată cronologic și în funcție de emitenți, monedele fiind însoțite de scurte prezentări ale condițiilor de descoperire. Totodată, publicului îi sunt oferite informații referitoare la circulația monetară specifică fiecărui interval cronologic reprezentat în expunere. O prezență deosebită în cadrul expunerii o constituie colecția de monede din aur aparținând Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, cuprinzând în principal piese din perioadele medievală și modernă.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ