EXPOZIȚII PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI

0
66

Persoanele cu dizabilități locomotorii, dar și cele cu deficiențe de vedere vor avea acces la câteva expoziții dedicate în întregime lor. Muzeul Județean a lansat un proiect care se adresează acestor categorii, fiind unul dintre primele de acest gen din țară. Două expoziții speciale vor fi deschise, de marți, și la care au acces categoriile de public defavorizat.
Muzeul Județean Buzău implementează, în premieră, programul ,,Muzeul deschis”, care se adresează persoanelor cu dizabilități locomotorii și cu deficiențe de vedere, fiind unul dintre primele de acest gen din țară. Cu acest prilej vor fi lansate două expoziții speciale, prin intermediul cărora să aibă acces la colecțiile muzeului buzoian și categoriile de public defavorizat. Expoziția tactilă, ”Muzeul din cutie”, este compusă din 50 de obiecte, provenite din achiziții, donații și replici la scară realizate de către elevi ai Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău. Expoziția este organizată cu respectarea tematicii colecțiilor deschise spre vizitare publicului larg.
Expoziția virtual reality, ”Muzeul Hightech” oferă posibilitatea de a experimenta într-o nouă manieră mesajul cultural- educativ al muzeului. Această expoziție vine în întâmpinarea atât a persoanelor cu dizabilități locomotorii, dar și a tuturor celor care doresc să experimenteze tehnologia de ultimă oră aflată în dotarea muzeului.
Lansarea programului Muzeul deschis va avea loc marți, la ora 10.00, la sediul Muzeului Județean Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ