FACILITĂȚI PENTRU ANGAJATORI

0
38

Angajatorii ce încadrează în muncă șomeri cu vârsta peste 50 de ani, sau șomeri cu vârsta între 16 și 29 ani beneficiază din partea fondului de șomaj de o sumă egală cu 50% din salariu fără a depăși suma de 2.500 lei.
Potrivit directorului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ionel Tociu, angajatorii care încadrează în muncă persoane care au avut contractul de muncă suspendat în perioada Stării de Urgență, beneficiază timp de trei luni, din fondul de șomaj, de un procent din salariul brut tarifar de încadrare începând cu luna iunie.
Și societățile comerciale care încadrează în muncă șomerii cu vârsta până în 29 de ani, beneficiază de un ajutor din partea AJOFM în procent de 50% din salariu, fără a depăși suma de 2.500 lei. De asemenea, fimele care angajează persoane cu vârsta mai mare de 50 de ani beneficiază de o sumă egală cu 50% din salariu, timp de 12 luni.
Angajările se pot efectua până în ultima lună a anului. Angajatorii interesați pot să transmită prin mijloace electronice la AJOFM Buzău o declarație pe propria răspundere că nu se află în faliment, dizolvare și nu au restricții de desfășurarea unei activități din alte motive decât pandemia de coronavirus, o copie a buletinului salariatului și contractul de muncă.

Sirbescu Iuliana/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ