Facilități și condiții pentru viitorii medici

0
14

Cum încearcă Spitalul Județean să rezolve criza de personal
Recent, Spitalul Județean Buzău a scos la concurs 23 de posturi pentru medicii specialiști în încercarea de a acoperi deficitul de personal din secții precum Neurologie, Oncologie, sau Unitatea de Primiri Urgențe. Pentru a-i atrage spre o carieră medicală în cea mai mare unitate spitalicească din județ, conducerea instituției le oferă viitorilor angajați o serie de facilitate. Există însă și o condiție deosebit de importantă.
Spitalul Județean Buzău încearcă să rezolve criza de medici și avalanșa de plecări din sistem printr-o nouă rundă de angajări. Nu mai puțin de 23 posturi sunt scoase la concurs, cele mai multe în secțiile care se confruntă de mult timp cu deficit de personal. Vorbim despre secțiile de neurologie, Oncologie, UPU, Diabet, ORL, Pediatrie sau ATI. Directorul medical al unității a precizat că viitorii angajați care se vor trece de concurs au parte în primele luni de stimulente financiare.
Mai mult decât atât, noilor medici specialiști li se vor deconta cheltuielile aferente chiriilor, dar cu o singură condiție.
La concurs se pot înscrie medici de liberă practică dar și rezidenți aflați în ultimul an de pregătire. Posturile scoase la concurs sunt republicate având în vedere că la selecțiile anterioare nu au reușit să fie ocupate în întregime din pricina interesului scăzut. Nu este prima încercare a spitalului de a acoperi deficitul de personal. Acest lucru în condițiile în care la nivelul unității s-au făcut eforturi pentru modernizare, există în continuare proiecte de dezvoltare iar condițiile de muncă și grila de salarizare au fost îmbunătățite.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ