FACTURI RECORD LA CĂLDURĂ

0
307

Costurile pe care Regia Autonomă Municipală le-a facturat către consumatorii din Buzău care mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire au atins valori care-i pun în dificultate pe mulți dintre beneficiari. Scumpirea gigacaloriei de la 230 de lei la aproximativ 300 de lei a făcut ca facturile la întreținere să explodeze. Astfel, buzoienii trebuie să scoată din buzunar suma cuprinse între 250 și 650 de lei pentru plata căldurii.
Facturile la căldură au explodat, la început de an. Buzoienii care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire vor scoate din buzunar sume consistente pentru a achita încălzirea. Scumpirea gigacaloriei de la 230 de lei la aproximativ 300 de lei, a făcut ca facturile la întreținere să explodeze. Astfel, proprietarii de garsoniere au de plătit numai pentru căldură 255 de lei, în timp ce buzoienii care locuiesc în apartamente cu 4 camere au facturi de 653 de lei. Sumele sunt cu peste 30 la sută mai mari decât în perioada similară a anului trecut . La acestea se mai adaugă și costurile cu celelalte servicii, precum curățenia pe scara blocului ori încălzirea spațiilor comune.
Mai mult, societatea care asigură agentul termic pe care Regia Autonomă Municipală îl livrează populației a solicitat mărirea prețului gigacaloriei pe motiv că au fost majorate prețurile gazelor. Ecogen a propus o scumpire a gigacaloriei cu alte 29 de procente, ceea ce ar duce automat la o creștere substanțială a facturilor pe care buzoienii le-ar avea de achitat.
Conducerea societății Ecogen a transmis că, în cazul în care Consiliul Local Municipal nu va accepta să plătească un preț mai mare pentru gigacalorie, societatea şi-ar putea sista activitatea. În acest caz, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat ar putea rămâne fără încălzire şi apă caldă în următoarele luni.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ