FALSIFICATOR, PRINS DE POLIŢIŞTII DE LA “CRIMĂ ORGANIZATĂ”

0
160

Un bărbat din judeţul Dolj, dat în urmărire naţională, fiind acuzat de depalidare şi înşelăciune, a picat în plasa poliţiştilor buzoieni de la “Crimă Organizată”care îl căutau pentru alte infracţiuni, şi anume plasare de bancnote false. Individul, fost procuror şi fost executor judecătoresc a fost prins la Iaşi, apoi adus la Buzău şi arestat pentru 30 de zile.
Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au prins în flagrant un bărbat din judeţul Dolj, în timp ce plasa, la Iaşi, bancnote falsificate chiar de el.
Ulterior, poliţiştii au efectuate 4 percheziții domiciliare în locații frecventate de suspect, ocazie cu care au ridicat în vederea continuării cercetărilor alte 1200 bancnote contrafăcute în cupiuri de 10 și 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente și alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor.
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău împreună cu procurorii din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în perioada septembrie – decembrie, au documentat activitatea infracţională a bănuitului. Astfel, s-au obținut date și informații că are preocupări în ceea ce privește falsificarea de bancnotă autohtonă de 50 și 10 lei și plasarea acesteia în mai multe județe din țară.Pe parcursul documentării poliţiştii au stabilit că suspectul frecventa diferite locaţii din ţară, Cluj, Brașov, Sibiu și Iași, locații care erau în general camere închiriate. De asemenea, s-a stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnotele era păstrată în Cluj, unde revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către bănuit în aproape toate județele din țară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenția persoanelor care încasau banii. În timpul cercetărilor, anchetatorii au aflat că individul era căutat şi pentru alte infracţiuni, şi că pe numele său exista un mandat de arestare, în lipsă.
Fost procuror la Parchetul Dolj, bărbatul a ieşit din magistratură, cu ani în urmă şi a activat ca executor judecătoresc. În această calitate a ţepuit mai multe persoane cărora le-a luat mii de euro cu promisiune că le va cumpăra imobile, aflate în procedură de execurtare silită, la preţuri avantajoase. Desigur promisiunile nu au fost onorate. Individul a fugit cu banii, iar autorităţile judiciare l-au dat în urmărire. Doljeanul a fost prezentat Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării și înșelăciune iar instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ