Familia sinistrată de la Pârscov strigă după ajutor

0
107

Imagini de groază din casa prăbușită
O familie din comuna buzoiană Pârscov a rămas sub cerul liber după ce casa în care locuia s-a prăbușit ca urmare a unei alunecări de teren. În ultimul an pământul a luat-o încetul cu încetul la vale iar în urmă cu două zile, după miezul nopții pereții au început să se crape brusc. Cele patru persoane care locuiau în imobil, între care un adult cu handicap și un copil de 16 ani au fost nevoite să ceară ajutor vecinilor și administrației locale.
Pereții casei s-au crăpat iar camerele în care până nu demult cei patru buzoieni locuiau acum par desprinse dintr-un film de groază. În dormitorul în care se afla băiatul de 16 ani, acoperișul s-a lăsat până aproape de pat. Au avut timp totuși să salveze lucrurile pe care le-au agonisit de-o viață… articole de îmbrăcăminte, o mașină de spălat și câteva covoare.
Pentru că familia respectivă nu deține asigurare în caz de calamități naturale care să acopere pagubele suferite și nu dispune nici de resurse financiare pentru a o lua de la capăt, autoritățile au dispus evacuarea locuinței care stă să se prăbușească și relocarea familiei în două module de tip container.
Până în momentul în care se va găsi o soluție locativă definitivă, familia sinistrată va trebui să treacă această iarnă în cele două containere.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ