FAMILIE DESPĂRȚITĂ DE RĂZBOIUL DIN SIRIA! SOȚIA ȘI COPIII LA COCHIRLEANCA, SOȚUL SIRIAN ÎN TABĂRĂ DE REFUGIAȚI

0
145

Buzoianca Olimpia Stanciu a plecat, în urmă cu 11 ani, în Siria pentru a-și căuta un trai mai bun. Acolo și-a cunoscut soțul, căruia i-a dăruit patru băieți. Cuplul româno-sirian a trăit fericit aproape șase ani. Izbucnirea războiului din Siria a însemnat și începerea coșmarului pentru membrii familiei.
SINCRON OLIMPIA STANCIU 00.21.00-00.21.28
Cei patru băieți, buzoiaanca și soțul său au cunoscut ce înseamnă războiul şi atrocităţile aduse de acesta. S-au refugiat în orașul Alep, o zonă bine dezvoltată înainte de începerea războiul. Aici, familia greu încercată a văzut de ce sunt în stare teroriștii ISIS, dar şi trupele guvernamentale. Timp de patru ani a colindat Siria în pentru a fugi din calea războiului. Când nu s-a mai putut, cei doi soți au decis să plece către România. După ce au plătit 2.500 de dolari, au ajuns într-o tabără de refugiaţi din Turcia, iar de aici femeia și cei patru copii au putut pleca înspre România. Capul familiei, sirianul de 41 de ani, a fost nevoit să rămână în tabăra de refugiaţi întrucât nu are cetăţenie română.
Olimpia și cei patru băieți locuiesc, de câteva luni, în două camere ale unei case puse la dispoziție de un localnic din Cochirleanca. Ieri, au primit vizita președintelui Consiliului Județean pe post de Moș Crăciun.
Este pentru prima dată când cei patru băieți se pot bucura de un brad împodobit și de cadorile aferente. În Siria, n-au avut parte aceste tradiții.
Familia refugiată speră să își construiască o casă întrucât spațiul în care locuiesc în prezent este insuficientOlimpia Stanciu a primit promisiuni din partea primarului că i se va atribui un teren.
Pe lângă dorința de a avea o locuință, Olimpia Stanciu și băieții săi îi cer înlăcrimați lui Moș Crăciun un alt cadou mai important. Să li-l aducă în România pe soțul și tatăl lor.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ