Fanfara din nou în foișor! Duminică a fost sarbatorita Ziua Forțelor Terestre

0
73

Exercitii de manuire a armelor de luptă si muzică de fanfară, totul pentru buzoienii care au avut inspiratia de a merge duminică dimineată în Parcul Crîng. Divizia 2 Infanterie Getica a sărbătorit Ziua Fortelor Terestre motiv pentru care a organizat un moment artistic deosebit în foisorul din parc, locul în care de-a lungul timpului fanfara a cantat despre faptele de vitejie ale militarilor români.
Duminică militarii Armatei României au sărbătorit Ziua Forţelor Terestre. Cu ocazia evenimentului, Divizia 2 Infanterie “Getica” a oferit buzoienilor în Parcul Crâng din Buzău un concert de promenadă iar Batalionul 47 Comunicații și Informatică a încîntat printr-un exerciţiu de mînuire a armelor Drill Team.
Sub bagheta căpitanului Dănuț Vulpe, fanfara militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica” a abordat un repertoriu diversificat de piese de la marșuri, valsuri pînă la jazz. Militarii din componența fanfarei au fost recompensați cu aplauze de buzoienii ieșiți la plimbare în cel mai mare parc din municipiu.
Buzoienii s-au bucurat de prezența fanfarei în foișorul din Parcul Crîng cu atît mai mult cu cît în ultimii ani a fost văzută din ce în ce mai rar.
Ziua de 23 aprilie a devenit pentru poporului român o sărbătoare cu dublă semnificaţie: prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă şi totodată, aniversarea Forţelor Terestre ale Armatei României.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ